Activiteiten

Klik hier om meer te weten te komen over onze Workshops!

Klik hier om het rooster te zien!

Benieuwd naar wat het allemaal is? Op het rooster zul je ondere andere zien staan…

DFC Speedrun (introduction games)

“Hey, hoi, super dat je er bent! Leuk je te ontmoeten! Euhm… hoe heet je eigenlijk ook weer? Oh haha, natuurlijk, jou heb ik wel eens gezien 3 jaar terug. Denk ik?

Weet je wat, dit gesprek wil ik geen 20 keer. Geen twijfels, geen gedoe, maar spelletjes, die zijn veel leuker! Lekker nieuwe furries leren kennen voordat we samen een tof weekend hebben.”

Zoals altijd beginnen we het weekend met de introductiespelletjes. Je hoeft niks voor te bereiden of mee te brengen, we hebben voor jullie een aantal spelletjes klaar staan die ervoor gemaakt zijn om snel nieuwe mensen te leren kennen. Kom gezellig meedoen, ook als je al jaren naar DFC komt.

Breaker's Beatboxing

Heb je wel eens een grappig geluid willen maken, of een drummachine na willen doen voor bij die rapsong die je hebt geschreven, of ben je simpelweg de stilte zat en wil je overal en altijd muziek in je leven? In dat geval is Jawbreaker’s Jaw-brteaking beatboxing het panel voor jou!

Het maakt niet uit of je een volledige beginner bent die nog niet kan boxen of beaten, of dat je Boots and Cats al meester bent en je repertoire verder wilt uitbreiden! Ik zal proberen een directe uitleg te geven voor ieder niveau, dus kom leuk gekke geluiden met me maken!

Dealer's Den

We heten je van harte welkom op onze Bazaar! Verkopers van allerhande curiosa en fabulosa staan hier te popelen om hun waar aan jullie te slijten. Of je nu even komt "kijken kijken, niet kopen" of massaal al je dukaten uitgeeft, elke vorm van aandacht is goede aandacht voor onze handelaars. Van zeepjes en luchtjes tot klauwen en dierenhuiden, je vindt het allemaal. Laat je verwonderen en verleiden!

Karaoke

Ook dit jaar is er voldoende pret te beleven met karaoke op DFC! Voor de verandering hebben we een gedesigneerde ruimte, dus je kunt zo hard mee blêren als je wilt en niemand voor wie je je hoeft te generen (behalve de mensen met jou in deze ruimte). Laat dus alle remmen los en ga ervoor!

Night Games

This year we'll again see two teams pitting against each other for the love and earned respect and the wishes of a Guynie. Who will complete the requirements to summon him, who will receive his blessings? There's treasure to be won and adventure to be had... It's bound to be a wondrous time!

walk-In Breakfast Theater

Lekker geslapen? Dan kun je verder chillaxen in een comfortabele bioscoopstoel! Een vorstelijk continentaal ontbijt staat voor je klaar. Breek je broodje, eet je eitje, slobber je yoghurt en kijk ondertussen naar de beste en furrieste animatieseries van stream en tube. Lach met je mond vol, spoel je ontroering weg met jus d’orange, en ondertussen niet morsen op het rode pluche. Voor de vroege suiters serveren we lange rietjes bij de koffie!

Role Playing Games

Kom erbij, neem plaats rond de tafel. Neem een drankje, ontspan, en maak je klaar voor prachtige, vreemde en fantastische verhalen. Leen je oor aan de verteller, maar wacht, daar stopt het niet!

Ieder brengt zijn eigen deel ter tafel, een eigen personage in een gedeeld avontuur. Een avontuur in een ver land, of op zee, in de wildernis of in kerkers, die misschien bewoond worden door grote draken. Er is maar één manier om erachter komen.

Dit jaar organiseert DFC voor het eerst tabletop roleplaying games. De bekendste RPG is natuurlijk Dungeons & Dragons, maar er zijn er zoveel meer, en we proberen jullie een uitgebreid aanbod te bieden. Een sessie zal ongeveer 3-4 uur duren, en het wordt op prijs gesteld als iedereen er aan het begin bij is.

Sam’s Movie Night

Top animaties gemist op het grote doek vanwege corona? Dan nu voor het eerst weer te zien op het grote doek: top animaties! Geheel zonder monddoek. We draaien films van Pixar, Disney en andere studio’s, als er maar fluff in zit. Emmertje popcorn er bij, colaatje en genieten maar. 2D en 3D animaties over de volle breedte! Twee lange films op een avond en de beste shorts als tussendoortjes.

Wensen en tips? Kom langs op Telegram (klik)! (‘DutchFurs Culture Club’)

Fursuit walk

Groesbeek is misschien niet een oase temidden van een woestijn, maar het bruist er van het leven! Neem deel aan de fursuit parade en tover een glimlach op het gezicht van ieder kind en elke volwassene. Aangezien we met de tijd meegaan, kun je misschien niet op de rug van een kameel rijden, maar wel een ritje maken in de trein voor (hilarische) foto’s. Tijdens de parade maken we ook een groepsfoto met alle con-gangers.

Magic: The Gathering Tournament

De generaals trekken zich terug naar hun torens van ivoor, en kijken uit over het strijdveld. Ze sturen troepen, gebruiken magie en elk middel wat ze vinden in hun magische stapel kaarten.

Dit jaar gaan we op DFC een Magic the Gathering toernooi houden. Hiervoor hoef je zelf niks mee te brengen, want we gaan aan de slag met Jumpstart! Hiermee maak je snel een eigen deck waarvan je de kaarten naderhand ook mag houden. Voor de top 3 winnaars zullen er ook prijzen te winnen zijn! Wees er wel bij wanneer het evenement start, zodat we op tijd kunnen beginnen.

Weerwolven

Awoo is niet toegestaan, eraf met zijn hoofd! De stad is in gevaar, de burgers in paniek, er is vannacht een moord gepleegd. Het slachtoffer is opgegeten, alleen de botten zijn over en nogal slordig begraven. Zo vaak komen weerwolven niet voor in het Oosten, maar toch…

Kom allemaal samen op het plein, ooggetuigen laat je horen, we moeten de daders pakken voor ze iedereen opvreten!

Smokkelspel

Op een donkere avond zo een als in 1001 nacht houden bendes zich klaar om schatten te stelen. De buit is gemaakt maar plots mist er een van de schatten!

Als een echte rover verover jij alle schatten van de concurrerende roversbende. Pak ze af van je tegenstander, maar pas op: als je iemand van een hogere rang tegen het lijf loopt, kun je met hangende pootjes naar jouw kamp terugkeren. Heb jij het in je om jouw bende te laten winnen?

Retro Games

Retro games spelen op een groot scherm? Wat dacht je van een bioscoop? Ga chill achterover zitten en dompel je onder in de games. Laten we lekker de ouderwetse N64 en andere consoles erbij pakken en wat klassiekers zoals Mario Party, Smash Bros en Mario Kart. We organiseren een toernooi, maar dat is niets zonder prijs. De beste Karter/ Smasher/ Partier wint een prijs van Daryl's Corner! Waar wacht je op?

VR Gaming

Ooit eens de virtuele wereld willen beleven? Wel wacht niet langer en kom mee met ons om deze 3 uur lang te verkennen! Verschillende games zijn beschikbaar zoals de hyper populaire beatsaber (met custom songs en song requests beschikbaar) en superhot voor de actie liefhebbers! Het aantal plaatsen is gelimiteerd, maar we kunnen om beurten spelen!