Workshops en panels

DFC is er niet alleen om te relaxen en te knuffelen; je kunt er ook dingen doen en leren! We maken onze zeevaarders graag iets snuggerder, en je hebt genoeg te kiezen!

Workshop: Wapperende wapens en heldhaftige heraldiek

Geen piraat of viking zeilt op een schip zonder een eigen vlag. In deze workshop vertelt Yacóron je de basis van heraldiek, symboliek en het maken van familiewapens, waarna je zelf aan de slag gaat om een eigen wapen te schilderen. Geen ervaring vereist; de instructeur kan zelf ook voor geen meter schilderen.

Panel: Basic fursuit electronics

Wil je de uitdrukking van je fursuit aanpassen met een druk op de knop? Of je staart laten kwispelen, je oren laten trillen, en je vleugels laten ontvouwen? Door toevoeging van enkele motortjes aan je pak kun je fantastische effecten teweeg brengen! Hoewel er online veel goede handleidingen zijn voor de mechanismes die je kunt inbouwen, is de elektrische kant van het verhaal vaak bijzonder kort en optimistisch beschreven. Daarvoor is dit panel: het legt uit hoe je motoren betrouwbaar kunt laten draaien, zonder zelf vlam te vatten.

Workshop: Shan't thee sea shanty?

Yo ho, and a bottle of rum! We laten de historische waarheid maar even in het midden, want dat weegt niet op tegen het plezier van zeemansliederen! Yacóron en Zepto begeleiden een groep hartige dames en heren in het samen zingen van klassiekers als Derby Ram, Drunken Sailor, en zelfs een unieke DFC-themeshanty! Pak een glas, smeer je keel, en brul lekker mee!

Workshop: Mezendra's edible wackiness (M.E.W.)

Wafels en donuts, wie is er niet dol op. In Amerika hebben ze er een sport van gemaakt om wafels met de meest waanzinnige ingredïenten te vullen. Hartig of zoet, bacon friet of fruit, het kan allemaal. We gaan zelf het deeg bereiden en de wafels bakken met behulp van wafelijzers. Daarna kan iedereen zijn fantasie uitleven. Hetzelfde geld voor donuts. Geïnspireerd door “Dunkin Donuts” zorgen we voor een flinke voorraad toppings chocolade fruit en sprinkles. Ik ontvang jullie met open armen en big smile in de grote keuken van onze nieuwe locatie. Lets have fun and food!

Workshop: Fursuit onderhoud

Tijdens dit panel zal Ostran, bekend van Nymfacreations, de do’s en don’ts van het fursuiten uitleggen. Een fursuit hebben is het halve werk van fursuiten, maar hoe zorg je ervoor dat je fursuit en jijzelf het langst meegaan? Verzorging van het suit en van jezelf zijn een belangrijk en vaak vergeten onderdeel van het fursuiten. In dit panel van een uur wordt met voorbeelden uitgelegd, onder begeleiding van een live-fursuiter, hoe jijzelf en je suit een langer leven kunnen leiden. Schoonmaken, borstelen en repareren van het suit komen aan bod evenals tips voor je performance en je gezondheid!

Panel: How to deal with PCD

Aan het einde van de con zullen er waarschijnlijk tranen vloeien. Om te voorkomen dat we zeven nieuwe zeeën zullen scheppen, hebben we wat tips die jullie zullen helpen om de komende weken te overbruggen zonder te veel nare emoties. En om je alvast gerust te stellen: volgend jaar komt er een nieuwe editie van DFC! We zullen veel meegemaakt hebben op deze nieuwe locatie en we willen jullie tijdens deze panel ook vragen om advies ter verbetering van onze con. Is je iets in het bijzonder opgevallen? Zijn er zaken die je graag volgend jaar zou willen zien die dit jaar ontbraken? Wil je misschien zelf volgend jaar op enige wijze helpen? Laat het ons vooral weten! Uiteraard kun je ook anoniem je feedback voor ons opschrijven of achteraf nog een mail sturen om ons te laten wat je te binnen schoot.