Workshops en panels

DFC is er niet alleen om te relaxen en te knuffelen; je kunt er ook dingen doen en leren! We maken onze zeevaarders graag iets snuggerder, en je hebt genoeg te kiezen!

Workshop: Oreren

Door Lezari

De romeinen zijn niet alleen bekend om hun taal, keizerlijke verleden en decadentie, ze zijn ook beroemd geworden om de welsprekendheid van enkele belangrijke figuren. De voornaamste hiervan is de redenaar en advocaat Marcus Tullius Cicero die uiteen heeft gezet hoe men het best redevoeringen kan houden. Ben je benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen? Kom dan zeker een kijkje nemen bij deze workshop!

Workshop: Mezendra's Magic Mixtures

Door Mezendra

Zowel in Gallïe als in het oude Rome wisten ze wel raad met drankjes. Of het nu heilzame, giftige of gewoon lekkere mengsels waren, ze waren populair bij arm en rijk. Wij gaan een paar van deze recepten weer bereiden. Al dan niet voorzien van een alcoholpercentage voor de liefhebbers

Workshop: Furries in beeld: PR voor alledag

Door Sam T. Housecat

Furry fandom is een veelzijdige hobby. In deze workshop kun je vertellen wat het voor jou bijzonder maakt. Hoe kun je dat overbrengen aan vrienden, collega’s en wie je verder tegenkomt, online en offline? Sommige mensen kijken redelijk onbevangen naar furries en fursuiters. Maar niet iedereen ziet dingen voor wat ze zijn. In de media is helaas een vervormd beeld ontstaan, een hardnekkige ‘furry meme’.

Hoe ontstaan vooroordelen over fans en andere groepen? Hoe kun je daar effectief mee omgaan? Discussieer mee over fact & fake! Wat zijn betrouwbare bronnen en feiten? En wat is ‘handig’ om te zeggen en wat niet? De boodschap, die bepaal jij! Oefen mee in zelfzekere communicatie en gebruik je netwerk als klankbord.

Workshop: Frikandelbroodjes bakken

Door Mezenra

Drie ingredïenten heb je nodig voor frikandelbroodjes. Bladerdeeg, frikandellen en saus. Maar je kunt ook varïeren met kaas, worstjes of uitjes. Niks moet maar bijna alles mag. Hier heb je de kans om je eigen middaglunch te bakken. In onze ruime keuken is plaats genoeg om je culinair uit te leven.

Workshop: Falanx formaties

Door Yacoron

De romeinen hadden een reputatie voor onbreekbare schildformaties. Bij deze workshops gaan we een paar van de bekendste namaken, voornamelijk voor toffe fotoshoots. Je kunt zelfs van tevoren je eigen schild schilderen!