Activiteiten

Klik hier om het rooster te zien!

Klik hier om meer te weten te komen over onze Workshops!

Benieuwd naar wat het allemaal is? Op het rooster zul je ondere andere zien staan…

Fursuit Olympics

Olympische spelen zijn een griekse ‘uitvinding’, maar zoals het romeinse spreekwoord gaat ‘beter goed gekopieerd dan slecht bedacht’ zullen we de naam maar behouden. Dit jaar zullen onze suiters het tegen elkaar opnemen in een arena waar slechts 1 winnaar uit komt. Wie gaat de strijd aan en zal dit jaar triomferen?

DFC Speedrun

Dankzij het succes van afgelopen jaar en de vraag hiernaar wordt ook dit jaar weer een DFC Speed run georganiseerd! Iedereen is welkom en schroom zeker niet om hierbij aan te sluiten als je al vaker naar DFC bent geweest want dit is de ideale gelegenheid om ook nieuwe congangers te ontmoeten. Je gaat in een mum van tijd in een groepje een praatje maken met wat mensen en waarschijnlijk ook nieuwe vrienden maken. Voor de verlegen mensen: er zullen ook wat lieden aanwezig zijn die je maar al te graag kennis laten maken met anderen!

Dealer's Den

Uiteraard wordt ook dit jaar weer een Dealers Den georganiseerd. Maar om dat tot een succes te maken hebben wij jullie nodig! Heb je interesse en wil je je graag aanmelden voor een plekje op de Den? Stuur dan een mail naar dealers[at]dutchfurcon[dot]com voor meer informatie.

Art Coliseum

Een strijd tot de dood tussen kunstenaars met als enige wapen hun pen(seel)! Dat is wellicht wat je verwacht met deze titel, maar dat valt gelukkig mee. Deze vriendschappelijke competitie heeft slechts 1 doel: het leukste idee uitwerken aan de hand van de drie kernwoorden die gegeven worden aan het begin van de con. Het maakt niet uit of je super realistisch kunt tekenen of maar net begint, als je maar plezier hebt met het uitwerken van het idee. Tegen het einde van de con zullen de bezoekers hun stem uitbrengen voor het leukste werk en wie weet win jij de eerste DFC Art Arena!

Karaoke

Ook dit jaar is er voldoende pret te beleven met karaoke op DFC! Voor de verandering hebben we een gedesigneerde ruimte, dus je kunt zo hard mee blêren als je wilt en niemand voor wie je je hoeft te generen (behalve de mensen met jou in deze ruimte). Laat dus alle remmen los en ga ervoor!

SPQuiz

Weet jij waar dit naar refereert? Denk je dat je veel weet over de romeinen of heb je zin om meer over de romeinen te weten te komen? Met hun rijke geschiedenis worden in deze quiz vragen gesteld over onder andere de keizers, de mythen, het politieke stelsel en de van het rijk. Ook als je niets weet over de romeinen is dit een gezellige groepsactiviteit! In groepjes kun je hieraan deelnemen voor een leuke middag met weetjes en feiten.

Schilden schilderen

Ter voorbereiding op de workshop "Falanx formaties" mag je je eigen schild schilderen! Lees meer over de workshop op onze workshops pagina.

Weerwolven

Weerwolven van Wakkerdam is een klassiek groepsspel. Elke speler krijgt in het geheim een rol, waardoor er twee teams ontstaan. De weerwolven eten elke dag een dorpsbewoner op, overdag stemmen de bewoners op wie zij denken dat een weerwolf is. Wie overleeft er? Over de jaren zijn er genoeg varianten van deze game gekomen en het is makkelijk te leren, wordt begeleid door een ervaren en toffe verteller en is spannend tot het laatste moment. Als het kan doen we dit rond een kampvuur!